keskiviikko 15. maaliskuuta 2017

Operational Research (OR)

Operational Research tarkoittaa vapaasti suomennettuna "Operatiivista tutkimusta tai tutkimusryhmää". OR luotiin toisen maailmansodan aikana Englannissa ratkaisemaan ainutlaatuisia teknisiä, logistisia ja strategisia ongelmia. Tutka oli yksi sadoista ongelmaratkaisuista, joita OR sai aikaan.

OR:n peruslähtökohtana oli ja on, että uudet olosuhteet vaativat uusia innovatiivisia toimintatapoja. Se koottiin ryhmästä eri alojen ammattilaisia.

Ryhmään saattoi kuulua kasvitieteilijä, matemaatikko, kemisti, psykologi ja astronomi, jotka toimivat kurinalaisesti tiiviissä vuorovaikutussuhteessa toisiinsa nähden.

Jokainen OR-jäsen edusti omaa yksilöllistä maailmankuvaa, eri alojen korkeaa asiantuntemusta ja ajattelutapaa. 

Kuten tänäkin päivänä, kukaan näistä asiantuntijoista ei pystynyt yksin ratkaisemaan ajankohtaisia ja usein nopealla aikajänteellä syntyneitä ongelmia. Ratkaisut syntyivät kunkin ryhmän jäsenen tietotaidon sekä innovatiivisten ajatuskulkujen leikkauspisteessä.

Näiden monialaisten näkökulmien yhteentörmäys johti räjähdyksenomaisiin oivalluksiin ja inspiraation leimahduksiin, joilla ensisijaisesti määriteltiin ongelman ydin ja olemus, joka lopulta johti ongelman ratkaisuun. OR:n periaatteita voidaan soveltaa kaikissa yrityksissä ja yhteisöissä, jotka hakevat tuoretta ajattelua ja uusia tehokkaampia toimintamalleja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti