keskiviikko 15. maaliskuuta 2017

Synergialaitos


Maailma on täynnä luovia ihmisiä, jotka kokevat pyyteettömän luovan ajattelun ja toiminnan palkitsevana - jotka haluavat ideoida ja suunnitella uusia konsepteja ja projekteja varsinaisen toimenkuvansa ulkopuolella - ilman rajoittavia tekijöitä, yli kaikkien rajojen.

Tämä oli se joukko ammattilaisia, jotka tavoitin ja kutsuin verkostoitumaan ja osallistumaan täysin uuden kansainvälisen virtuaaliorganisaation rakentamiseen, kehittämiseen ja hyödyntämiseen niin paikallisesti kuin kansainvälisesti.

Lähtökohdat

Oman ajattelu- ja toimintatapani muutoksen taustalla oli toimintani yksinyrittäjänä sekä valtava määrä toimeksiantoja, joita minulle siunaantui 90-luvulla.

Menestyksen mukana tuoma julkisuus ja maine lisäsivät yhteistyöhankkeiden määrää edelleen, joka johti vähitellen työuupumuksen kehittymiseen ja lopulta totaaliseen loppunpalamiseen 1998 > Projektina työuupumus


Toipuminen työkuntoiseksi kesti 1½-vuotta, jonka aikana kuntoutumiseen vaikuttivat eniten liikunta, luonto ja luova toiminta. Jatkuvan ajatustyön tuloksena elämänarvoni ja suhtautumiseni työntekoon ja rahaan muuttui täysin. Tästä syntyi idea täysin uudenlaisen palveluorganisaation perustamiseen ja toiminnan käynnistämiseen.

Vuonna 1999 yhdistin kaksi yritystäni, T&M Project Management ja Tomcom Marketing Communication Oy, ja niiden toiminnan saman lipun alle perustin Synergialaitos.Com'in.
Lähtökohtana oli, että perinteisistä toimistoista puuttuu usein se olennainen tieto, erikoisosaaminen ja ne tärkeät oivallukset, joita kulloinkin tarvitaan.

Monikansallista monialaosaamista

Rakensin olemassa olevista tuotanto-, mainos- ja markkinointitoimistoista poikkeavan virtuaalisen organisaation ja palvelukonseptin. Sen toiminta ei saanut olla riippuvainen korkeasti palkatuista lahjakkuuksista, eikä sen osaaminen saanut rajoittua yksittäisiin projekteihin, toimialoihin, markkinointiviestinnän metodeihin tai maantieteellisiin rajoihin.

Helsinki: The Global Connection Point.

Palveluita ilman rajoja!

Toiminnan kansainvälistymisen myötä vuonna 2004 nimesin Synergialaitoksen nimellä SICU, joka on lyhenne nimestä ja sloganista Synergy Integrated - Connects the Unconnected.


SICU on kansainvälisesti aktiivinen virtuaaliorganisaatio; eri alojen ammattilaisten kansainvälinen yhteenliittymä, joka muodostaa lähtöalustan luovalle yhteistyölle, uusille ideoille, konsepteille, projekteille ja tapahtumille kansainvälisesti.

SICU hyödyntää olemassa olevista kansainvälisistä verkostoista poimittuja ja kuhunkin tehtävään tarkasti valittuja ammattilaisia ratkaisemaan ongelmia, luomaan uutta ja tekemään yhteistyötä tavanomaisuudesta poikkeavalla tavalla, yli kaikkien rajojen.

Missio

SICUn missio on koota yhteen parhaat ammattilaiset, jotka voivat toimia yhteiseksi hyväksi saman lipun alla kansainvälisesti ja saavuttaa asetetut päämäärät kustannustehokkaasti.
Avainsanoja ovat kansainvälisyys/paikallisuus, lateraalinen ajattelu, asiayhteydet, luovuus, vuorovaikutussuhteet, kustannustehokkuus, kerrannaisvaikutukset ja lisäarvo.

Yhteensulatettu kokonaisuus

Syntyneet ideat, konseptit ja projektit suunnitellaan ja toteutetaan tapauskohtaisesti siinä kaupungissa tai maassa, jossa ne on tehokkaimmin hyödynnettävissä. Projekteille annetaan koko kansainvälisen verkoston tuki, joka mahdollistaa myös niiden kansainvälisen hyödyntämisen.

Taustavoimana toimii suomalainen SISU, joka kuvaa sitkeyttä, tahdonlujuutta ja päättäväisyyttä voittaa ylivoimaisiltakin tuntuvat esteet.


Toiminnan piirissä on parhaimmillaan toiminut 38 yhteistyökumppania, jotka toimivat SICU-aurinkovarjon alla, ja noin 1 500 jäsentä, jotka edustivat eri alojen korkeaa osaamista eri puolilla palloa. Yhteenlaskettu erikoisosaamisen ja kontaktien määrä on ollut valtava.

Ps. Toiminta keskeytyi taannoin läpikäymääni sairausjaksoon mutta on elvytettävissä elinvoimaiseksi milloin tahansa.

Suosituksia



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti