keskiviikko 15. maaliskuuta 2017

Synergiasofia

IDEAS + EXCHANGE + ENERGY = SYNERGY

Klassinen (Länsimainen) tiede on suoraviivaisesti loogista tiedettä, tiedettä rajatuista määritelmistä. Missä 'klassinen tiede loppuu, siitä aito innoitus, motivaatio ja luovuus alkaa. Haluan seikkailla ja tehdä tutkimusmatkaa erilaisten käsitteiden, ajatusten, ideoiden ja viestien muodostamassa kaaoksessa, jotka eittämättä heijastuvat tästä jatkuvan muutoksen vuosikymmenestä.

Erilaisten tekijöiden, tapahtumien ja toimintamallien muodostamasta kaaoksesta löytyy aina selkeätä synergiaa, lisäarvotekijöitä ja arvopohjaa, joita yhdistelemällä eri muotoihin on mahdollista synnyttää uusia ideoita, kustannustehokkuutta sekä perinteisistä toimintamalleista poikkeavia ratkaisumalleja, joilla erottua perässähiihtäjistä.
Keinot ja käsitteet

Perinteinen keino käsitellä organisaatioita, järjestelmiä ja prosesseja perustuu kaavioihin - verkostoon erillisiä, nimikoituja laatikoita, jotka on kytketty toisiinsa hierarkkisesti. Vaikka kuinka käyttökelpoinen järjestelmä onkin, laatikoista puuttuu usein se olennainen tieto ja ne tärkeät oivallukset, joita kulloinkin tarvitaan. Tämä pätee myös kokonaisviestintään ja sen lukuisiin käsitteisiin ja keinoihin, joita liian usein käsitellään yksittäisinä paketteina.

Asiayhteydet


Maailmassa, jossa muurit kaatuvat, rajat rikkoutuvat, oppiaineet ja kulttuurit sekoittuvat, ja jossa ihmisten mielenkiinto hajoaa yhä pienempiin osiin, nämä tiiviisti pakatut ja usein vertikaalisesti päällekkäin ladotut laatikot eivät välttämättä aina edusta sitä oivallisinta ratkaisumallia, jota 
etsitään. Paremminkin päinvastoin. Laatikot syövät ahnaasti toisiaan, jolloin parhaat ideat ja toimintamallit jäävät helposti huomaamatta.

Idealampi


Minun näkökulmastani kiinnostavinta on erilaisten tekijöiden ja asioiden yhdistäminen toisiinsa. Haluan ajatella jokaista ihmistä ja yritystä, tuotetta ja palvelua, ideaa ja toimintoa kivenä, joka pudotetaan rasvatyyneen lampeen, joka on täytetty ideoilla.

Jokainen lampeen pudotettu kivi muodostaa keskipisteestä loittonevia aaltorenkaita. Yhdistyessään muihin aaltorenkaisiin, nämä muodostavat muotoaan jatkuvasti muuttavan ristiaallokon, kaaoksen, josta syntyy uusien ideoiden ja yhteistyön ydin. 

Parhaat ja rikkaimmat ideat ja kokonaisratkaisut syntyvät aaltojen 
leikkauspisteestä, ideatulvan ytimestä, jossa ideat sulautuvat toisiinsa.

Evoluutio

Eräs perustavaa laatua oleva elollisen kehityksen lainalaisuus on muutos ja jatkuvasti lisääntyvä monimutkaisuus. Asiat eivät koskaan tule helpommiksi. 

Toisaalta silmiinpistävän loistavan rantakiven erottuminen muista kivistä on tulos kitkasta, joka syntyy miljoonista kontakteista, aaltojen sekä nousu ja laskuveden vaikutuksesta. Mielenkiintoisimmat ja huomiota herättävimmät konseptit syntyvät samalla tavalla.



Kokonaisuus on suurempi kuin sen osien summa
(1 + 1 = 3)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti